==CALISTHENIC==
2014. szeptember 11. írta: sportláz

==CALISTHENIC==

kondipark_1410445670.jpg_1000x666

Avagy a saját testsúlyos edzés

 

Most essen pár szó minden edzés alapjáról, azaz a saját testsúllyal végzett edzésekről, erősítésekről. A saját testsúllyal végzett gyakorlatok mindenki számára ajánlottak a sportolóktól az izmosodni, erősödni akarókon át a fogyni vágyókig. Számos előnye miatt sokan kedvelik, maga a tréning pedig könnyen kivitelezhető, végrehajtható szinte bárhol.

Legnagyobb előnye, hogy mindenféle drága fitness gép, súlyzó vagy konditeremi bérlet vásárlása nélkül űzhetjük ezt a testmozgást. Végezhetjük a gyakorlatokat az otthonunkban, kertben, parkban, vagy a játszótéren is. Egyre több helyen alakítanak ki szabadtéri saját testsúlyos tréningre alkalmas parkokat, ahol kedvünkre edzhetünk a friss levegőn.

Tudni kell erről az edzésmódszerről, hogy ugyan izomkolosszusok nem leszünk, de izomzatunk erős, arányos és kidolgozott lesz, köszönhetően az óriási terhelésnek, amit a saját testünk ad az edzések alatt. A saját testsúlyos edzés kiválóan javítja az állóképességet, az ízületeket és az inakat pedig kíméletesen erősíti, ezáltal csökkentve az esetleges idősebb kori ízületi fájdalmakat. Mivel természetes mozgásokat, gyakorlatokat végzünk edzéseink során, így ezek a mozgáskoordinációnkra is jótékony hatást gyakorolnak.

Azoknak, akik nagy súlyfelesleggel szeretnék elkezdeni az edzéseket, nem ajánlott hirtelen nekikezdeni. Aki csak pár kilótól szeretne gyorsan megszabadulni, annak különösen ajánlott. Ha a leadott kilókat izomra szeretnénk cserélni, annak kiváló ez az edzésforma.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlaz.blog.hu/api/trackback/id/tr646689311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása