Formás combok
2014. szeptember 20. írta: sportláz

Formás combok

combok_1411216700.jpg_231x218

Ez sem maradhat ki a sorból. :)

Sokan szeretnétek feszesebb és formásabb combokat, de nem tudjátok hogyan kezdjetek hozzá.

Ennek az izomcsoportnak a formálásához ugyanúgy fontos, hogy rendszeres aerob edzéseket végezzünk. E mellet viszont ha szeretnénk, hogy ne csak vékony, de feszes és izmos is legyen, akkor erősítenünk is kell.

Ilyenkor a legtöbben attól félnek, hogy nagyon izmos és férfias combjai lesznek. Ha saját testsúlyos edzést végzünk, akkor ugyanúgy izmos, de feszes és nőies combokat kapunk eredményül. Természetesen a férfiaknak ajánlott a súlyokkal való gyakorlatok bevonása is a gyakorlatsorba, hogy az izom tömegét is növeljük.

Mint minden edzésnél itt is fontos a bemelegítés és a nyújtás is. Minimum 10-10 percet szánjatok ezekre is, különben az izmok megrövidülnek és nagy lesz a sérülés veszélye.

A comb formálására leginkább a guggolások és a kitörések jók. A guggolásnál variálhatjuk a lábak egymástól való távolságát, vagy azt, hogy mennyire megyünk mélyre, inkább rugózó vagy lassabb hosszabb ideig kitartott gyakorlatokat csinálunk.

Illetve ha van otthon egy kis gumilabdánk, akkor a belső combokat azzal is erősíthetjük.

Láthatjátok, hogy ezt a testrészünket is tudjuk minden segédeszköz nélkül, otthon kényelmesen edzeni. Ha még jobb eredményt szeretnénk elérni, akkor azért érdemes beszerezni pár sporteszközt, ami segít a jobb eredmény elérésében. (kisebb súlyzók, step pad, kettlebell)

Jó, ha be tudunk vonni mellé reggelente egy kis futást is, de ha ez nem fér bele, akkor a napi egy óra erősítés is csodákra képes.

Ennél a cikknél is kiemelném, hogy figyeljetek oda az edzések mellet a táplálkozásra, és a vízfogyasztásra is.

A napokban indítottuk el cikksorozatunkat az egészséges életmódról, ahol hetente újabb és újabb segítséget hozunk nektek annak érdekében, hogy ti is egészségesebben étkezzetek.

 

===Ahogy már megszokhattátok hamarosan hozzuk erre az izomcsoportra is a konkrét gyakorlatokat nektek. :)===

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlaz.blog.hu/api/trackback/id/tr526714683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása