====TRX=====
2014. szeptember 03. írta: sportláz

====TRX=====

trx_1409759283.jpg_432x324

!!!Az egyik legújabb mánia!!!

Nagy segítséget nyújt azoknak, akik az edzőtermen kívül szeretnének sportolni. Minden izmot alaposan megmozgat, és otthon is használható.
Ezek mellett persze egyre több edzőterem kihagyhatatlan kelléke már. Külön edzéseket is tartanak már a nagyobb fittness termek és a személyi edzésnek is részévé vált.
A TRX is a funkcionális tréningek csoportjába tartozik. Ez azt jelenti, hogy az ezzel végzett gyakorlatok egyszerre hatnak a vázizom rendszerre és a keringési rendszerre.
A TRX egyszerűségének és hatékonyságának köszönheti a „világhírt”.

Régebben a gyógytornászok használták, hogy sérülések, műtétek után gyorsítsák a felépülést.

A TRX segítségével minden izomcsoport több dimenzióból mozgatható meg, ezáltal a teljesítmény javul.
Elsőként érdemes elmenni konditermekbe. Vagy személyi edzésre vagy 2-3 fős csoportos órákra, hogy itt megtanítsák a pontos használatát. Ha úgy kezdünk neki, hogy nem ismerjük a pontos használatát, akkor nagyobb bajt is okozhatunk magunkban. Meghúzhatjuk az izmainkat, vagy ha nem helyes a testtartásunk a hátunk is hamar megfájdulhat.
Egy TRX edzés jóval intenzívebb, mint egy kardio edzés és több kalóriát is égethetünk el rövidebb idő alatt.

Nemsokára felrakok konkrét edzésterveket és gyakorlatsorokat is hozzá, hogy ha valakinek van már ilyen otthon vagy kipróbálná az edzőteremben, akkor ez segítséget nyújtson.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlaz.blog.hu/api/trackback/id/tr496666181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bona Fides 2014.09.14. 16:45:18

Nekem (pontosabban a lányomnak) már van itthon felszerelt TRX-em. Jó lenne, ha felraknál gyakorlatokat.

sportláz 2014.09.14. 19:56:46

@Bona Fides: Kérésedet örömmel vesszük és a jovő hét elején teljesítjük is. :) Figyeld blogunkat illetve Facebook oldalunkat, ahol szintén közzé tesszük gyakorlatainkat.
süti beállítások módosítása