==Gumiszalagos edzés!==
2014. szeptember 03. írta: sportláz

==Gumiszalagos edzés!==

gumiszalag_1409757994.jpg_472x331

Otthon, idő és költséghatékonyan!

 

Nagyon sokan vannak úgy a mozgással, hogy folyamatosan csak a kifogásokat keresik, miért nem érnek rá, pedig elhatározták leadnak pár kilót. Leggyakoribb kifogások az időhiány és a költségesség. Ezen kifogások kiküszöbölésére itt van ez a módszer, amit szeretnénk bemutatni nektek.  Ez az edzésmódszer nem más, mint a gumiszalagos edzés.   Ez a mozgásforma mindenki számára elérhető, olcsó, hatékony, biztonságos és nem vesz el sok időt a mindennapjainkból.

A gumiszalagos edzéshez nem kell más csak egy, a legtöbb sportboltban beszerezhető, megvásárolható gumiszalag, gumikötél. Saját magunk tudjuk megválasztani, hogy milyen ellenállással szeretnénk dolgozni, melyben segít nekünk a szalag színe. Minden csomagoláson fel van tüntetve, hogy melyik szín milyen méretű és ellenállású, ezáltal az optimális nehézségű szalagot tudjuk használni edzésünk során. Ezután már nincs is több tennivalónk hozzá is láthatunk az edzésen, akár a szobában, tv-nézés közben vagy ha az idő engedi akkor a kertben is.

Az edzésgyakorlatok megválasztásánál törekedjünk arra, hogy minden izomcsoportunkat mozgassuk meg nagyobb hangsúlyt fektetve a főbb izomcsoportokra, úgy mint a has, a fenék, a comb, és hátizmokra.

Kezdetben az első 1-2 hónapban heti 3-4 alkalommal tornázzunk alkalmanként kb 30-35 perces időtartamban, majd ezeket a számokat folyamatosan növeljük. Természetesen a gumiszalagos edzések nem elegendőek önmagukban ezért célszerű kiegészíteni egyéb aerob jellegű mozgásformákkal, úgy mint futás, kerékpározás vagy úszás.

A gumiszalagos edzések előnye még, hogy kíméli ízületeinket, és megfelelő terhelést nyújt az izmoknak, ezzel is a minimálisra csökkentve a sérüléseket.

Ajánlani tudom azoknak ezt az edzésformát, akik költségkímélően, időtakarékosan, de hatékonyan szeretnének formálni testükön.

Hamarosan néhány gyakorlatot is megosztunk veletek, hogy legyen miből válogatni! J

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlaz.blog.hu/api/trackback/id/tr536666113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása