Kardio vs Aerob
2014. szeptember 11. írta: sportláz

Kardio vs Aerob

Fogyást elősegítő edzések

futogomb_1410430800.jpg_400x388

 

Sokan azt hiszik, hogy a kardio edzések fogyásra jók, és bárhogy, bármikor végezzük őket azzal fogyni fogunk.

Hát sajnos ez nem igaz. Szóval, aki fogyni szeretne, az olvassa el ezt a cikket, mert nem mindegy, hogy mit és hogyan edzünk.

Először is tisztázzunk egy nagyon fontos kérdést. Aerob vagy kardio? Sokan nem tudják mi a különbség, vagy azt hiszik ez a két edzésforma ugyanaz.

 

!!!NEM!!!

 

A két edzésformának a megkülönböztetése nem az edzés fajtától függ, hanem a személy edzettségi állapotától.

Kardio edzésnek nevezzük, amikor egy futás vagy lépcsőzés közben magas pulzusszámon dolgozunk, vagyis feszegetjük a határainkat.

Míg Aerob edzés az, amikor egy alacsonyabb pulzus tartományon, a szervezetünk számára kevésbé megterhelő edzést végzünk.

Így belátatjuk, hogy ha két embernek eltér az edzettségi állapota, akkor egy ugyanolyan gyors futópados edzés az egyiknek lehet Aerob a másiknak pedig Kardio.

 

Akkor most térjünk rá arra, hogy hogyan is tudunk ezzel az edzésformával lefogyni.

Mindenképp aerob mozgást kell végeznünk alacsonyabb pulzus számon. A pulzusszám is változó, hiszen egy fiatalabb embernek lehet magasabb, míg a kor előrehaladtával ennek is csökkennie kell. A 20 körüli korosztálynak ez a szám 140 körül a legoptimálisabb, míg a 40-50 éveseknek már inkább 120 körül kéne lennie.

 

Az edzések mellett a táplálkozásra is oda kell figyelnünk. Megfelelő diéta és heti 3-4 edzés mellett már jó eredményeket lehet elérni.

Viszont tudnunk kell azt is, hogy akkor tudunk fogyni, ha a szervezet szénhidrátraktárai üresek. Hiszen mindaddig, amíg ez nem valósul meg a szervezet ezekből a tartalékokból merít energiát és addig nem fogunk fogyni sem. A legegyszerűbb, ha reggel, éhgyomorra edzünk, mert akkor ezek a raktárak még üresek, mivel az éjszaka folyamán kiürültek.

 

Egyszerre ez most lehet, hogy sok információ volt, de ha eredményesen szeretnénk fogyni és látni a változást, akkor sajnos ezekre mind oda kell figyelnünk. A fogyás egy összetett folyamat, nem elég csak az egyik részére koncentrálni, mert akkor sose fogjuk elérni a várva várt alakot. :)

 

TIPP: Az elején kezd heti 3, 20-30 perces edzéssel és majd fokozatosan lehet ezt növelni, ahogy fejlődsz, és a szervezeted kezd hozzá szokni a terheléshez és a rendszeres edzéshez.

 

TIPP2: Ha még hamarabb és jobb eredményt szeretnénk elérni akkor az edzések előtt érdemes L- Carnitinet fogyasztani ez még jobban elősegítheti a fogyást.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlaz.blog.hu/api/trackback/id/tr286688553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása