Hogyan élhetnék egészségesebben?- 1. rész
2014. szeptember 17. írta: sportláz

Hogyan élhetnék egészségesebben?- 1. rész

z_lds_g_1410951528.jpg_400x300

 

Többen kértétek, hogy segítsünk az egészséges táplálkozással kapcsolatban. Mivel ez egy nagyon hosszú téma, így én inkább a gyakorlatban megvalósítható részére koncentrálok, és több részletre is bontom, nem egy cikkben írom le nektek.

Rögtön az elején szeretném letisztázni, hogy különbség van az egészséges táplálkozás és a diéta között. Az egészséges táplálkozás, nem attól lesz az, hogy keveset eszünk vagy netán még koplalunk is.

Én abban segítek most nektek, hogy fokozatosan változtatva a szokásaitokon, egyre egészségesebben táplálkozzatok.

Így minden héten írok pár dolgot, amire azon a héten figyeljetek oda, és ahogy haladunk előre mindig kisebb-nagyobb változtatásokat még hozzá teszünk.

Tapasztalatból tudom, hogy ha fokozatosan változtatunk az hosszabb távon is megmarad, míg ha egy hét alatt akarunk mindenen, akkor az maximum egy hónapig fog tartani aztán visszaszokunk a régi életvitelünkhöz. Nem szeretném letenni a voksom egyetlen irányzat mellett sem, mert mindenkinél más a cél, illetve a kiindulási állapot, élethelyzet.

Ezek néha (egyéntől függően) drasztikus változtatásokat is igényelhetnek, és nagy fegyelmet, hogy betartsuk őket.

Viszont ha a változtatásokat folyamatosan emeljük be a mindennapjainkba és kitartóak vagyunk akkor HATALMAS változást érhetünk el az életminőségünket és nem utolsó sorban a kinézetünket illetően is. 

 

!!!Akkor kezdjünk is bele!!!

 

 

Első hétre egy viszonylag könnyebb feladatot szánok nektek. Figyeljetek, mert könnyebbnek hangzik, mint amilyen a megvalósítása.

Először pár dolog, ami segíthet az emésztésünk jobbá tételében, a későbbiekben majd érintünk más témákat is. Higgyétek el, hogy a jó emésztés nagyon sokat lendíthet a jó közérzeten.

 

===Szóval a feladat:===

-napi: 2-3 liter víz

Amelyik nap sportolunk is, az edzés alatt illetve után megivott víz nem számít hiszen azzal csak az elvesztett folyadékot pótoljuk.

Hogy mindenképp megigyunk ennyi vizet úgy fogjuk tudni elérni, ha visszük magunkkal a palackot és látjuk, hogy mennyi fogyott belőle.

 

-minden étkezéshez együnk zöldséget

A nyers zöldség az enzimek miatt szintén segíti az emésztésünket.

Sokan reggel és este hideg ételt eszünk, ilyenkor mindenképp 1-2 paradicsomot vagy paprikát, vagy amit szeretünk fogyasszunk a szendvics mellé.

Az ebéd már ugye a nehezebb feladat, hiszen azt vagy munka, vagy iskola közben kell megoldanunk. Ilyenkor a saláta a legegyszerűbb megoldás. Vagy készítsünk este otthon egy adagot, amit másnap el tudunk vinni magunkkal, vagy az étteremben, ahol eszünk mindig rendeljünk a főétel mellé. A salátát persze ízesíteni lehet. Ha otthon készítjük el, akkor az olíva olajat, sót, fűszereket, reszelt sajtot reggel tegyük rá, vagy fogyasztás előtt.

Fontos, hogy ez ne egy tejfölös, vagy jó majonézes saláta legyen, hanem friss zöldségekből álló. Ilyenek például a görögsaláta és a ceasar (cézár) saláta.

 

-napi kétszer együnk joghurtot vagy kefírt

Ezt bármikor megtehetjük, de étkezések között, uzsonnának kiváló.

Itt az egyetlen fontos dolog, hogy mindenképp NATUR legyen és semmiképp se gyümölcsös, vagy ízesített.

 

 

Már ma kezdjétek el!!! Jövő héten jön a következő feladat!!! 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlaz.blog.hu/api/trackback/id/tr846705987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása