==Négy kettlebell gyakorlat a feszes combokért és formás fenékért==
2014. szeptember 23. írta: sportláz

==Négy kettlebell gyakorlat a feszes combokért és formás fenékért==

fen_k_1411499568.jpg_287x176

A most következő gyakorlatokhoz csak a saját kettlebellünkre van szükség. Ezek a feladatok keményen megdolgoztatják a farizmokat, valamint a comb izmokat. Az izomláz garantált az edzések után. Nem is szaporítom a szót, kezdjünk bele.

Kettlebell Swing:

A Swing gyakorlat a legalapvetőbb kettlebell gyakorlatok egyike. Sok magyarázatot nem fűznék hozzá, a mellékelt videón láthatjátok a gyakorlatot. Azt emelném ki, hogy a súlyt ne csak felfelé lendítsük meg, hanem mikor elérte a karunk a vízszintes helyzetet és elindul lefelé, akkor is lendítsétek erőteljesen lefelé a súlyt. Ezzel is növelhetjük a gyakorlat hatékonyságát. A hátunkat pedig egyenesen tartsuk!! Erre nagyon nagy figyelmet fordítsatok különben megsérülhettek.

Figure 8 squat:

A gyakorlat elég egyszerű, a guggolást kombináljuk egy 8-as körzéssel a lábak körül. Fontos, hogy a kettlebellt ne vállból, hanem lábbal emeljük meg. A súlyt mindig elölről hátra adjátok egyik kézből a másikba. A törzs a guggolás során enyhén előre dől, de végig egyenesen kell maradnia!

Guggolás:

 

Ez a gyakorlat sem szorul sok magyarázatra. A törzs egyenesen tartása itt is kiemelkedően fontos! A térdeket derékszögig hajlítsátok az optimális hatás elérése érdekében.

Egylábas Deadlift:

Mellékeltem egy képet a gyakorlathoz, igaz nem kettlebell szerepel rajta, de jól látható, hogyan is néz ki a mozgás. A súlyt két kézzel fogjuk ezzel is stabilabban tudunk állni egy lábon. Lényeges, hogy a gyakorlat végrehajtása során végig egyenes maradjon a törzs.  A támaszkodó láb végig egy helyben marad. A lendítő lábat enyhén hajlítva nyújtsuk hátra közel vízszintesig, miközben a törzs egyenesen előre dől. Ekkor majdnem mérlegállásban vagyunk, innen egyenesedjünk fel és zárjuk a lábunkat.

 

 

Remélem hasznos gyakorlatokat osztottam meg veletek. Jövő héten ismét hozok ilyen jellegű feladatokat, amikkel bővíthetitek a repertoárotokat. Kellemes elfáradást!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlaz.blog.hu/api/trackback/id/tr966725615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása