==4 alap gyakorlat TRX-el==
2014. szeptember 17. írta: sportláz

==4 alap gyakorlat TRX-el==

Egyszerű gyakorlatok otthonra

Sokaknak van már otthon trx-e, ezért most megosztok veletek 4 egyszerű gyakorlatot. Ezek végrehajtása nem nehéz, leginkább alap gyakorlatoknak számítanak, amivel a test főbb izomcsoportjait kiválóan meg tudjuk mozgatni. A jövőben heti rendszerességgel írok ki újabb gyakorlatokat, hogy megtalálhassátok a számotokra leginkább megfelelőt. Ne felejtsétek el, hogy minden edzés előtt alaposan melegítsetek be, hogy elkerüljétek a sérüléseket. Mellékelek egy videót, ahol látjátok magát a gyakorlatot, és hogy hogyan kell kivitelezni. A leírásnál azt emelem ki mire kell odafigyelnetek a végrehajtás során, hogy még hatékonyabb legyen a tréning. A mellékelt videón meg tudjátok nézni a gyakorlatokat. Nézzük is az első négy egyszerű gyakorlatot!

TRX Lunge:

Ennél a gyakorlatnál fontos, hogy a testsúly a támaszkodó lábon legyen, azaz azon amelyiken állunk. A térdet csak addig hajlítsuk amíg biztonságosnak érezzük, meg tudjuk tartani a súlyunkat. Idővel, ahogy erősödünk, annál jobban tudjuk majd hajlítani. A törzs tartása is fontos, itt arra kell odafigyelnünk, hogy egyenesen tartsuk, a térdhajlítás során pedig enyhén döntsük előre. A karokat lazán lendítsük mélytartásból mellső középtartásba. A légzésre is oda kellene figyelnünk mégpedig úgy, hogy amikor behajlítjuk a térdünket akkor kifújjuk a levegőt, térdnyújtáskor pedig beszívjuk a levegőt.

TRX Body Row:

Itt nagyon lényeges, hogy megválasszuk azt a helyzetet, amelynél optimális hatást tudunk elérni, a gyakorlat ne legyen túl, könnyű se túl nehéz. Olyan távolságra álljunk a felfüggesztési helytől, hogy a meghatározott sorozat és darabszámot végig tudjuk csinálni abban a helyzetben, de elérjük a megfelelő hatást. A kiinduló helyzetben fontos, hogy a karok vállszélességben legyenek kinyújtva, és a feladat végrehajtása alatt a test egyenes legyen. Ennél a gyakorlatnál is figyeljünk a légzésre. Karhajlítás alatt fújjuk ki, majd karnyújtás alatt pedig beszívjuk a levegőt.

TRX Chest Press:

Ez a gyakorlat hasonlít a fekvőtámaszhoz, de nem kell megijedni tőle. Itt is meg kell választanunk azt a lábhelyzetet, ahol a gyakorlatot pontosan és hatékonyan végre tudjuk hajtani. A törzs legyen egyenes, a karok pedig vállszélességben legyenek. Fontos, hogy a könyököt minimum derékszögig hajlítsuk be a gyakorlat végrehajtása során. A légzés az előbbi gyakorlathoz képest fordítva van, tehát karhajlításnál belégzés, karnyújtásnál kilégzés.

TRX Running:

Az utolsó gyakorlatunk sok magyarázatra nem szorul. Fekvőtámaszban helyezkedjünk el úgy, ha a karunkat teljesen kinyújtjuk, ezzel elérve h a csontjainkon tudjunk támaszkodni, így könnyebb lesz tartani. Akinek fáj a csuklója az nyugodtan öklön is csinálhatja a gyakorlatot. A kézfejek váll vonalban legyenek. A lábakat felváltva húzzuk fel a csípő vonaláig, figyelve arra, hogy a térdek egyenes vonalon mozogjanak előre majd hátra. A légzésünk egyenletes legyen, ne kapkodjuk a levegőt, mert azzal csak gyors kifulladást érünk el. Ezek lennének a heti gyakorlataim. Jövő héten újabb és nehezebb feladatokat hozok nektek, hogy tovább bővítsük a repertoárt. Kellemes elfáradást és jó edzést mindenkinek!!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlaz.blog.hu/api/trackback/id/tr736706837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása